Magyar konyha

Az étel arra van, hogy jókedvűek legyünk tőle. / Virginia Macgregor /

                       11012065_453441811481056_5584291597207863889_n.jpg

Mihez mi illik

 

Vesevelőkhöz, rántottákhoz : száraz és általában pecsenye vagy nehezebb borok  a megfelelőek.

 

Szalonnához: a könnyű, száraz fehér borok valók. Jó, ha határozottabb a savtartalom, mint pl. az ezerjó boroknál.

 

Vadhúsokhoz: elsősorban vörös bort ajánlunk.

 

Sültekhez és rántott húsokhoz: általában illatos pecsenye és minőségi borok ajánlhatóak.

 

Marhahúsokhoz: általában dombvidéki pecsenyeborokat, rostélyoshoz, pedig könnyebb homoki borokat javasolunk.

 

Borjúpörkölthöz: mind a vörös, mind a fehér borok fogyaszthatók.

 

Marhapörkölthöz: az előbbinél valamivel testesebb, csersavasabb bor való.

 

Birkapörkölthöz: elsősorban alacsony alkoholtartalmú asztali borok ajánlhatóak.

 

Szárnyas ételekhez: vörösbor, de ezen kívül a közepes alkoholtartalmú pecsenyeborok jöhetnek szóba, de figyelembe kerülhetnek a nem túl nehéz hegyvidéki borok is.

 

Paprikáscsirkénez: ha tejfeles, a nagyobb alkoholtartalmú borok is elővehetők.

 

Gombaételeknél: a bor megválasztását befolyásolja a gomba elkészítése.

 

Sült gombához elsősorban vörösbor ajánlható. A fehér borok közül a közepes és magas alkoholtartalmú borok jöhetnek számításba.

 

Halételeknél: a sült vagy rántott halhoz illatos, könnyű borok valók.

 

A borok fogyasztásánál nagyon fontos az ital megfelelő hőmérséklete. Az asztali borok általában 10 C-os, a pecsenye borok 12 C-os, a csemegeborok 12-14 C-os és a vörösborok 14-15 C-os hőmérsékleten a legalkalmasabbak a fogyasztásra.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 17
Tegnapi: 11
Heti: 67
Havi: 253
Össz.: 102 287

Látogatottság növelés
Oldal: Mihez, milyen ital illik
Magyar konyha - © 2008 - 2024 - angyalsuzy.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »